Søk

212509 sodoma

Tall el-Hammam ligger i Jordan, like nord for Dødehavet. I midtre bronsealder, for rundt 4000 år siden, var det en av de største byene i Midtøsten. Innenfor bymurene dekket byen et område på 350 mål. Det gjorde byen omtrent ti ganger så stor som Jerusalem var på samme tid.

Gravd i 16 år

I 2005 begynte en gruppe forskere å grave ut ruinene av oldtidsbyen, skriver de i Nature. Arkeologene har blant annet funnet et 1,5 meter tykt lag av kull og aske som dekker hele byområdet.

De skriver at de har funnet bevis på at byen ble ødelagt rundt 1650 f. Kr – for over 3650 år siden. Ifølge forskerne skjedde ødeleggelsen ved at en asteroide eksploderte rundt fire kilometer over byen.

NRK

NRK logo
  • Svært lav vannstand
    Norges vassdrags- og energidirektorat publiserte i dag vannmagasinstatistikken for uke 41. Den viser at fyllingsgraden i norske vannmagasiner er på 67,5 prosent. Fyllingsgraden har ikke vært så lav siden 2006. Det lover dårlig for strømprisene i landet fremover. For årene 2001–2020 har medianverdien for fyllingsgraden vært på 82,9 prosent på samme tidspunkt. Det vil si at vannstanden er 15 prosentpoeng lavere enn medianverdien de siste 19 årene.
  • Stoltenberg: – Russland er blitt mer undertrykkende
    Natos generalsekretær Jens Stoltenberg gikk hardt ut mot Russland på sin pressekonferanse onsdag. Men han sier at Nato ønsker dialog med russerne.
  • Krev ekstraordinært skiting – har ikkje tillit til skistyret
    Buskerud skikrets har ikkje lenger tillit til styret i Skiforbundet. No ønskjer dei umiddelbare endringar i organisasjonen.

Forskning.no

Aftenposten

VG

VG RSS

Kopirett © Koordinatoren. Alle rettigheter reservert.
På nett siden 17. november 1998.