NRK

Siste saker fra nrk.no
NRK logo
  1. En enebolig i Fjellveien nær sentrum i Honningsvåg står i brann, melder 110-sentralen i Finnmark. Fire nabohus er evakuert på grunn av spredningsfaren, og det brennende huset kan neppe reddes. Meldingen om brannen kom inn til nødetatene rundt klokken 5. Det er en person registrert bosatt på adressen. Vi vet ikke om det bor flere der, for eksempel leieboere, sier operasjonsleder Einride Hals i Finnmark politidistrikt til NTB. – Det blåser en del og spredningsfaren er reell. Boligen som brennes kan ikke berges, og vil trolig brenne ned. Det har heller ikke vært mulig å gå inn der, forteller vaktleder Terje Olsen på 110-sentralen i Finnmark til NTB. Han opplyser at brannmannskapene har fått bistand fra Avinor for å få nok vann til slokkearbeidet.
  2. Valgdeltakelsen i den amerikanske delstaten Georgia slår alle tidligere rekorder, melder NBC News. Over 76.000 velgere som ikke stemte på valgdagen i november, har avlagt forhåndsstemme før omvalget 6. desember. 1,85 millioner velgere har forhåndsstemt, også det er rekord. Raphael Warnock og Herschel Walker kniver om å bli senator fra Georgia. Ingen av de to kandidatene fikk de nødvendige 50,1 prosent i første omgang. Ifølge meningsmålingene har den sittende senatoren, demokraten Warnock, en hårfin ledelse, tre dager før valgdagen. Begge kandidater har drevet intens valgkamp i delstaten de siste dagene.
  3. Det israelske forsvaret har angrepet mål på Gazastripen, melder israelske medier. Det skjedde etter at militante palestinere skjøt mot Israel. En våpenfabrikk på Gazastripen tilhørende Hamas skal ha blitt rammet i det israelske angrepet. Det som omtales som en «terrorist-tunnel» tilhørende Hamas sør på Gazastripen, ble også truffet i det israelske angrepet, ifølge Jerusalem Post. Etter dette skal to nye raketter ha blitt skutt opp fra Gazastripen mot det sørlige Israel, ifølge det Hamas-tilknyttede nettstedet Shabab. Rakettene skal ha falt ned i åpne områder i Israel uten at noen ble skadd. Hamas oppgir at de også skjøt mot israelske fly, og kalte det en gjengjeldelse for israelsk aggresjon på Vestbredden. Det palestinske nyhetsnettstedet Donia Al-Watan skriver at egyptisk etterretning skal ha advart den palestinske siden om ikke å tilspisse situasjonen ytterligere.
  4. Til nå har stort sett berre mennene i den iranske provinsen tatt til gatene i protestar mot regimet.
  5. Jubileum, scoring og passering av legende var noen av nøkkelordene i det som ble en festaften for Lionel Messi. Argentina er klare for VM-kvartfinale etter 2-1-seier over Australia.
  6. I over eit tiår har han vist at forsking på personar med funksjonsnedsetting kan gjerast med dei og ikkje berre om dei.
  7. Han forsto ikke det nye legitimeringskravet. Rett før leiligheten skulle ut på tvangssalg, grep den gode nabo inn.
  8. Mia Risa Gomez (16) er så vidt i gang med sin seniorkarriere, men allerede som 16-åring har hun fått til ting som andre kunstløpere bare drømmer om.
  9. Hver gang jeg setter meg i lastebilen frykter jeg å møte deg, du som ikke vil leve lenger.
  10. Issei Sagawa drepte en uskyldig kvinne og spiste henne. Han ble aldri straffet og i hjemlandet ble han kjendis.

Kontakt oss:

© Koordinatoren. Online since Nov. 17. 1998.